Turvallisuus edellä – Jaakko Koponen panostaa tulevaisuuteen

Varastointi- ja kuljetusalan yrittäjä Jaakko Koponen otti suuren askeleen laajentaessaan yritystään hankkimalla tilavamman varastotilan. Ennen muuttoa hän kuitenkin ymmärsi turvallisuuden merkityksen liiketoiminnalleen.

– Sprinklerijärjestelmän toimivuus on elintärkeä tekijä, kun kyseessä on liiketila, erityisesti sellainen, jossa käsitellään myös palokuormaa, Koponen selittää. – Halusin ehdottomasti varmistua siitä, että uudessa toimitilassa turvallisuus on huipputasolla.

 Alkuperäinen sprinklerijärjestelmä näytti päällisen puolin hyvältä, mutta edellisestä tutkimuskerrasta ei ollut tietoa ja rakennuksen ikä oli kuitenkin lähemmäksi kolmekymmentä vuotta.

Luotettava kumppani turvallisuustutkimuksille

Koponen valitsi yhteistyökumppanikseen Suomen Sprinkleritarkastus SST Oy:n, asiantuntijan, joka tunnetaan puolueettomasta asenteestaan ja tinkimättömästä lähestymistavastaan sprinklerijärjestelmien tutkimuksissa. Yritys, joka ei tee korjauksia itse, vaan keskittyy oleelliseen – varmistamaan, että sprinklerijärjestelmä toimii moitteettomasti.

– Minulla on huonoja kokemuksia niin siviili- kuin työelämänkin puolelta yrityksistä, jotka löytävät vikoja saadakseen vain lisää työtä itselleen, Koponen hymähtää ja näyttää sormillaan lainausmerkkejä. – Kuulin, että Suomen Sprinkleritarkastus antaa puolueettoman lausunnon ja minun päätökseni sitten on, kenellä teetän tarvittavat korjaukset. Yhteistyökumppanin valinta oli siis helppo.

Saatujen tulosten pohjalta turvallisuus uudelle tasolle

Tutkimuksen tulokset olivat rohkaisevat: putkisto oli hyvässä kunnossa ja suuttimet toimivat moitteettomasti, mutta niiden toiminta-arvot olivat heikentyneet. Vaikka välitöntä korjaustarvetta ei ollutkaan, Koponen päätti kuitenkin mennä askeleen pidemmälle ja vaihtaa vanhat suuttimet uusiin, modernimpiin malleihin. Päätöksensä perusteli sillä, että nykyaikaisemmat suuttimet tarjoavat entistä nopeamman vasteajan mahdollisen onnettomuuden sattuessa.

Investointi tulevaisuuteen

Koponen haluaa painottaa sitä, että sprinkleritarkastus ei ole pelkkä kuluerä, vaan pikemminkin investointi yrityksen tulevaisuuteen. Pienellä panostuksella voidaan välttää suuret vahingot ja jopa mahdolliset hengenvaaralliset tilanteet. Koponen korostaa, että hänen yrityksensä ei halua pelkästään noudattaa turvallisuusmääräyksiä, vaan ylittää ne ja luoda turvallisen työympäristön niin työntekijöilleen kuin asiakkailleen.

Turvallisuus on valinta

Jaakko Koposen haastattelu osoittaa, että pienellä vaivalla ja panostuksella voidaan parantaa merkittävästi yrityksen turvallisuutta. Kun sprinklerijärjestelmä on kunnossa, voi yrittäjä keskittyä huoletta liiketoimintansa kasvattamiseen uusissa tiloissaan, tietäen samalla, että turvallisuus on prioriteetti numero yksi.

Katso video Koposen suutintestistä.
https://www.youtube.com/watch?v=KvWzdW9zHME